Hallonmuffins

Ja, det blir mycket hallon nu då Linn eventuellt är allergisk mot jordgubbar. Den här muffinsen är löjligt enkel att baka och jag har som vanligt "fuskat" lite och köpt spraygrädde då jag inte har ngn tårtsprits hemma. Garnering i form av mörka - och vitachokladhjärtan har jag köpt färdiga , de är dessa:
 
 
 
 
 
 
 
Smarrig, hur gör man den då?
 
Jo här kommer receptet:
 
10 stycken
 
 
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
en  nypa salt
 1 3/4 dl strösocker
1 ägg, lätt vispat
2 1/4 dl mjölk
85 gr smör, smält
2 tsk vaniljsocker
100 gr hallonsylt
1 1/2 dl vispgrädde (eller spraygrädde)
2 tsk florsocker (behövs ej om du köpt spraygrädde)
hallon till garnering
 
Förvärm ugnen till 200 C . Lägg i muffinspapper eller smöra 10 av fördjupningarna på en muffinsplåt i teflon med 12 fördjupningar.
 
Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och strösocker i en stor skål.
Blanda i en annan skål samman ägg, mjölk, smält smör och vaniljsocker.
 
 
Tillsätt hela blandningen till de torra ingredienserna och rör om lätt tills allt precis blandats.
 
Fördela smeten jämnt i den förberedda plåten. Grädda i cirka 20 min eller tills att muffinsen rest sig och blivit gyllengula.
 
 
Låt svalna i plåten i 10 min, stjälp sedan upp på galler och låt svalna helt.
 
 
 
När muffinsen svalnat helt, dela dem som en tårtbotten och använd sylt för att foga ihop den övre och undre halvan igen.
 
 
 
Vispa grädden med florsocker i en liten skål tills mjuka toppar bildas (eller skit i den och spraya på lite spraygrädde) . Spritsa eller lägg en klick grädde på varje muffins. Garnera sedan fint med hallon. Förvara i kylskåp tills det är dags för servering eller ät på en gång ;) .
 
 
 
Källa: Massor av muffins, Catherine Atkinson, 2010
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0