Då kör vi igång med den första muffisen...

...har haft en febrig tjej hemma så därför blev det första inlägget lite försenat. Bättre sent än aldrig. Bra att veta: Jag har inte världens bästa kamera, tar kort med min iphone, det ser bättre ut i verkligheten.

Okej, detta är mitt första recept , det är en

Banan - och jordnötsmörsmuffins.

Detta inte riktigt en söt efterättsmuffins utan tillhör kategorin nöt - och kryddmuffins.

Detta behöver du:




+ 1 muffinsplåt

Blir 12 stycken.

Ingredienser:

3 3/4 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1/2 dl ljust farinsocker (jag hade mörkt hemma, går lika bra)
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
100 gr grovkornigt jordnötssmör
2 1/4 dl mjölk
1 msk lönnsirap (jag körde på vanlig ljus sirap) 
1 ägg, lätt vispat
2 mycket mogna bananer, skalade och mosade
1 msk råsocker
1 tsk mald kanel 


1. Förvärm ungnen till 200 grader. Smöra eller placera pappersformar i en muffinsplåt med 12 fördjupningar. 



2. Blanda samman mjöl och havregryn i en stor skål, rör sedan ned farinsocker. Tillsätt bakpulver och salt och rör om.

3. Blanda i en anna skål samman jordnötssmör, mjölk, sirap, ägg och mosade bananer. Blanda väl.


Tillsätt hela blandningen till de torra ingredienserna, rör om lätt tills allt precis blandats.
4. Fördela smeten jämnt i den förberedda plåten. Blanda samman råsocker och kanel, strö sedan över smeten.
Grädda i cirka 20 min eller tills att muffinsen rest sig och blivit gyllengula. Låt svalna i plåten i 10 min, stjälp
sedan upp på galler. Servera varma eller kalla.
Servera med en liten klick jordnötssmör ovanpå.
Källa: "Massor av muffins" ( Catherine Atkinson , 2010, Tukan Förlag) .
Nästa recept blir en "To die for "- muffins, otroligt god för dig som gillar, äpplen , smuldeg
och kanel! 








ok.. första inlägget kommer imorgon nu ...

..är det natti natti

Premiär...

...för min nya  muffinsblogg!
Första inlägget kommer sent ikväll!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0